Thursday, June 3, 2010

Technisches Zeichnen / Feststellungsprüfung

seperti yang sedia maklum, due hari yang lepas, aku dan rakan-rakan seperjuangan telah berjaya mengharungi 3 jam di FH Köln untuk exam Feststellungsprüfung bagi subjek PHYSICS..

jadi, hari nieh (4th June 2010), kitowg akan menghadapi satu lagi paper, yang pada aku sangat2 menarik dan tak memeningkan kepala memikirkan formula, cuma kreativiti memutar2kan gmba yang ada depan mata dan juga pergerakan tangan yang banyak..subjek tersebut adalah.......

LUKIS-LUKIS
owg putih kata : DRAWING
german : ZEICHNEN

tapi, nieh bukan lukis cam zaman kanak2 tuh, dye agak kepada teknikal..takde colour2 nyer, sume itam putih..

dengan itu, aku selit2kan beberapa kepingan gmba dlm post nieh..


tekun la sangat


lukisan : isometri (30 degree @ 3D)
masa yang di ambil : tak set plak,
*ikut hati jerr (siap owt within tyme,insyaAllah)


result nyer

lukisan : nk kate pe ea??dr 3D jdk an pandangan hadapan ,tepi dan atas tyme : pun tak set, ikut lagu yg didengari, rse nye still on tyme



lukisan nieh antara yang susah @ paling susah


koleksi lukisan-lukisan aku ;)

actually, lukis-lukis sangat menghiburkan hati, walaupun kadang2 tuh puas memikirkan bentuk2 yang nak kena lukis..lepas nieh, bila dah masuk FH, dah tak gne/kurang/still gne owt lukis2 guna tangan nieh..pe yang nak disampaikan actually, pas nieh kt FH gne AutoCAD..dengan sepenuh kejujuran dalam hati, aku pernah tgk AutoCAD, tapi tak pernah gne, so agak excited la ble dpt gne nnty ;)

terlupa lak, atas jasa yang sangat2 baik dan pertolongan yang banyak dr lecturer aku, Herr Goworek dan juga rakan2, nak ucapkan vielen Dank kat sumer ;)

Ich hoffe, dass alle gut bestehen können,
nicht nur für technisches Zeichnen,
sondern auch für andere Fächer,
die sie in CDC für Feststellungsprüfung genommen haben..

1 comment:

wanhairi said...

Waaaaaaaaaa.....kagum seketika.... mau wat jugak!!!!